DOULA mai - äiti / vauva / perhe / yhteisö

iskulause

 
Kantovälinevuokraamo - Kotton puoti

Kantovälinevuokraamo toimii nykyään Perhepuoti Kottossa 

HUOM!
Muutimme putkiremontin alta Stålarminkadulta ja etsimme uutta
liiketilaa. Kantovälinevuokraamo on toistaiseksi tauolla, kunnes
pääsemme muuttamaan uuteen tilaan!

Verkkokauppa palvelee normaalisti myös muuton ajan.
Ilmoitamme muuton tarkemmasta ajankohdasta myöhemmin!

 
KANTOVÄLINEVUOKRAAMON TIEDUSTELUT JA KANTOVÄLINEIDEN SAATAVUUS:
vuokraamo (a) kotto.fi (laita otsikoksi VUOKRAUS)

 

KANTOVÄLINEVUOKRAAMO  - Private Sling library

Kantovälineiden vuokra-aika on viikosta eteenpäin. Osassa kantovälineitä 1 viikko on maksimiaika. Valikoima elää jatkuvasti, jos haluat varmistaa toivomasi kantovälineen saatavuuden, voit ottaa yhteyttä jo etukäteen vuokraamo (at) kotto. fi ) ja varata kantovälineen jo etukäteen!

Kantovälinevuokraamossa on laaja kokoelma eripituisia kudottuja kantoliinoja (mm. Vanamo, Girasol)trikooliinoja (MaM ECO), rengasliinojakantoreppuja (mm. Wompat, Integra, Tula, Manduca, Ergobaby 360 ja Kinderpack)neliöliinoja (Marsupi ja Storchenwiege) ja myös harvinaisempia kantovälineitä. Ota yhteyttä sähköpostitse ja kerro toiveistasi ja tarpeistasi! Kantovälinevuokraamo toimii nykyään Perhepuoti Kottossa. Jos haluat vuokra-ajan päätyttyä ostaa vastaavan kantovälineen, vuokrahinta (max. 30€) hyvitetään kantovälineen hinnasta! Hyvitys on henkilökohtainen ja voimassa 2 viikkoa vuokra-ajan loppumisesta. HUOM! KOTTON PERHEPUOTI MUUTTAA UUSIIN TILOIHIN - KANTOVÄLINEVUOKRAAMO ON TOISTAISEKSI TAUOLLA, KUNNES PÄÄSEMME MUUTTAMAAN UUTEEN LIIKETILAAN!

Osaa kantovälineistä vuokrataan vain lemmikittömiin koteihin, jotta vuokraamolla on aina tarjota vaihtoehtoja myös vakavasti allergisille (merkitty A).

Kotton vuokraamosta löytyy mm. seuraavat kantovälineet:
 

NELIÖLIINA / WRAP TAI (liinaolkaiminen neliöliina), 10e/vko

Marsupi-pikaneliöliina, S/M, L, XL, XXL (kantajan koon mukaan), eri värejä! (mm. viininpunainen, sininen, oliivi ja harmaa)
Marsupi Breeze- pikaneliöliina, S/M, L, XL (kantajan koon mukaan), pellavaa, erityisen kevyt ja hengittävä versio Marsupista!
Storchenwiege Baby Carrier, kantoliinakangasta, solkivyötärö - nyt myös solmittavalla vyötäröllä!

KANTOREPPU, 10e/vko (Kinderpack ja Twingo 15e/vko)

Tula Free-to-Grow, säädettävä
Egobaby Omni 360 All-in-One, säädettävä (myös kasvot menosuuntaan 5kk ->)
Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh, säädettävä Omni 360 mesh-kankainen versio!
Integra Vauva (Koko 1), pehmeä ja kevyt malli

Kinderpack Infant / vauvakoko, musta (A), säädettävä
Manduca, harmaa
Beco Butterfly II, ruskea-monivärinen
Wompatti vauvakoko (mukana tarvittaessa vauvatuki)
Tula Standard / vauvakoko (mukana tarvittaessa vauvatuki)

Tula Standard Coast (hengittävä mesh-paneeli)

Twingo-tuplareppu, kaksi reppua yhdessä tai erikseen käytettäväksi
Scootababy-lonkkareppu, musta

Kinderpack Standard / välikoko, musta (A)
Wompatti keskikoko

Integra Taapero (Koko 2), pehmeä ja kevyt - myös kevyt nailoninen Solar-malli, joka kestää vettä!
Wompatti taaperokoko
Tula Toddler / taaperokoko
Kinderpack Toddler / taaperokoko, vihreäkuviollinen-khaki/Koolnit ja musta (A)

Wompatti Preschool / leikki-ikäiskoko
Integra Preschool (Koko 3), pehmeä ja kevyt malli
Kinderpack Preschool / leikki-ikäiskoko (A)


TRIKOOLIINA, 5e/vko

Close Caboo, pikaliina rengaskiristyksellä, harmaa ja viininpunainen (A)
MaM Eco, musta (A) ja poltettu oranssi (tukevampi hamppusekoite)


RENGASLIINA, 10e/vko

Girasol Spring Rainbow (puuvilla), sateenkariraidat, pronssin väriset metallirenkaat, laskostamaton olka
MaM Water Sling (mesh), vesirengasliina. Musta ja petrooli, kuumenemattomat muovirenkaat ja  laskostamaton olka.
Vanamo Malva (luomupuuvilla), turkoosi-violetti-raidallinen, hopeiset renkaat ja kevyesti laskostettu olka


KUDOTTU KANTOLIINA, 10-15e/vko

Girasol Double rainbow 7 (5,2m) - puuvillaa, moniväriraidallinen
Girasol Romantique 4 (3,6m) - puuvillaa, vaaleanpuna-harmaaraidallinen
Girasol Gleam of sun 3 (3,2m) - puuvillaa, Girasolin taaperolaatu, moniväriraidallinen (A)

Saatavilla myös useita Vanamon kantoliinoja! Kantovälineohjauksen ohessa sovitettavana myös paljon muita konekudottuja ja käsinkudottuja liinoja!

Kotton valikoimista löytyy mm.

 • Alumiinisia kantoliinarenkaita löytyy monissa väreissä, koot S/M/L
  Kantoliinarenkaat 7,5€ / pari 

 • Marsupi-pikaneliöliina (luomupuuvillaa tai pellavasekoitetta) / 69€ . Täydellinen kantoväline pienelle vauvalle. Edullinen, erityisen helppokäyttöinen, nopea pukea ja menee pieneen tilaan! Marsupin ergonominen paneeli on suunniteltu vauvan mittasuhteille sopivaksi ja sen kanssa ei tarvita erillistä vauvatukea. Kesäksi tai kuumaverisille sopii viileä ja superkevyt pellavasekoitteinen Marsupi Breeze.
 • Storchenwiege Baby Carrier - neliöliina  (kantoliinakangasta) / 109€ Säädettävä ja helppokäyttöinen kantoväline, jolla voit kantaa edessä, lonkalla ja selässä!
 • Integra kantoreput, vauva/taapero/leikki-ikäinen - 115/125/135€, kevyt ja simppeli kantoreppu, joka pakkautuu erityisen pieneen tilaan. Ihastuttavia kuoseja, valmistettu käsin Iso-Britanniassa! Repussa ei ole topattua vyötärönauhaa ja se mukautuu kannettavan ympärille hyvin. Saatavilla myös Petite-olkaimilla, joiden avulle sirokokoinenkin kantaja saa kannettua lasta myös korkealla selässä, sillä säädöt eivät lopu kesken.
 • Integra Solar kantoreput, vauva/taapero/leikki-ikäinen - 105/115/125€, Integra-kantoreppujen superkevyt ja vettä pelkäämätön kesä/reissuversio! Nailonista valmistettu kantoreppu mahtuu helposti käsilaukkuun, kestää myös vettä ja kuivuu nopeasti
 • Tula Standard ja Toddler -kantoreput, vauva/standardikoko / 139€ sekä taaperokoko / 149€
  Tula Coast -kantoreppu (144/154€) viileällä mesh-paneelilla. Saatavana myös vauvatuki ja levikepalat. Laaja varasto vaihtuvia kuoseja!
 • Tula Free-to-Grow -kantoreppu ( FTG ) / 159€ . Tulan uusi Free-to-Grow on pehmeä ja mukautuva säädettävä kantoreppu, jota voi käyttää jo pienellä vauvalla ilman vauvatukea. Kantoreppu kasvaa lapsen mukana!  
 • Ergobaby Omni 360 -kantoreppu / 179€ . Ergobaby Omni kantorepulla voit kantaa isompaa vauvaa ergonomisesti myös kasvot menosuuntaan! Omni toimii myös lonkalla ja selässä ja mikä parasta, sen kanssa et tarvitse erillistä vauvatukea. Sopii jo vastasyntyneelle.
 • Ergobaby Omni Cool Air Mesh 360 -kantoreppu / 189€ . Ergobaby Omni kantorepulla voit kantaa isompaa vauvaa ergonomisesti myös kasvot menosuuntaan! Cool Air Mesh-mallissa pikasäätö, jonka avulla voit vaihtaa kantosuuntaa myös lennossa! Sopii jo vastasyntyneelle.
 • Ergobaby All Position 360 -kantoreppu / 119€ (norm. 169€) . Ergo360 All Position on säädettävä ja monikäyttöinen kantoreppu, jolla voi kantaa neljässä eri kantoasennossa, edessä, selässä ja lonkalla. - VIIMEISET KAPPALEET ALEHINTAAN 119e!
 • Ergobaby Adapt -kantoreppu / 119€ (norm. 149 €). Ergo Adapt on nimensä mukaisesti säädettävä kantoreppu, joka sopii jo vauvalle ilman vauvatukea. Paneeli säätyy sekä leveyssuunnassa että korkeussuunnassa. - VIIMEISET KAPPALEET ALEHINTAAN 109e!
 • Manduca PureCotton -kantoreppu (luomupuuvillaa) / 105€ . TILAAJALAHJANA Manduca PureCotton -kantorepun ostajalle Size-It kavennin ilmaiseksi! Harmaa, musta, hiekka, ruskea ja sininen. Saatavana myös ExTend-levennysosa, paneelia kaventava Size-It sekä paneelia muotoileva Ellipse.
 • MaM ECO One - trikoinen hybridiliina (hamppusekoite) / 64,90€ . Luumu, musta, khaki, vaalea petrooli, okra.
 • MaM Water Sling -vesiliina / 45,90€ . Mesh-kankainen vesirengasliina, joka kestää vettä ja kosteita olosuhteita, sekä kuivuu nopeasti. Rengasliinan värit petrooli, musta, pinkki, vaalea turkoosi, tummansininen ja lime. Kanna lasta mukavasti myös rannalla, uimahallilla tai suihkussa!
 • Wompatti -kantoreput Vanamo-kuoseilla, vauvakoko / 175€, välikoko / 175€, taaperokoko / 180€ ja leikki-ikäisen koko / 185€. Saatavilla myös Wompat vauvatuki, paneelinkavennin ja levennyskappale!
 • Vanamo -rengasliinat / 80-113€ . Kotimaiset Vanamon kantoliinat ovat Liinalapsen tuotantoa. Niitä löytyy eri väreissä ja eri materiaaleilla, mm. luomupuuvillaa, pellavaa ja villaa. Renkaat ovat isot ja kantoliinakäyttöön erityisesti valmistetut alumiinirenkaat. Olkapää on kevyesti laskostettu ja hyvin hartialle mukautuva. Tilauksesta myös laskostamattomalla olalla!
 • Vanamo -kantoliinat / 110-250€ . Vanamo-kantoliinat valmistetaan Suomessa, erittäin laadukkaista materiaaleista. Sekä kantoliinan materiaali että liinan kudonta ja paksuus vaikuttavat sen kanto-ominaisuuksiin. Vanamolta löytyy vaihtoehtoja vauvasta taaperoon ja kokoja lyhyistä liinoista liinoista pitkiin liinoihin. Jos etsit koko kantoiän helppohoitoista liinaa, Vanamon puolipaksu luomupuuvillainen liina on oiva valinta!
 • Wompat Ring Tai / 248-263€ . Ehkä maailman kätevin ja mukavin kantoväline taaperolle! Kantorepun yksinkertaisuus yhdistettynä rengaliinakiristykseen. Ei solkia, ei mustia remmejä. Ring tai on erittäin hyvin mukautuva, pehmeä ja miellyttävä kantoväline. Koko Ring tai on valmistettu kantoliinakankaasta! Valittavana kahdet eripituiset olkaimet, lyhyet ja keskipitkät. Lyhyet olkaimet toimivat hyvin, kun haluat repputyyppisen kantovälineen, jossa on solkien sijaan rengaskiristys. Keskipituiset olkaimet tekevät Wompat Ring taista vielä monikäyttöisemmän kantovälineen. Niillä saa selässä kantaessa vahvistukset eteen ja edessä kantaessa voit halutessasi käyttää sitä myös ilman renkaita, sitoen liinanpäät pepun alle ja käyttämällä kantovälinetta neliöliinan tyyliin. Kotto suosittelee!

  Tilattavissa myös Wompat Onbuhimo ja muita Wompatin custom-tuotteita!


KANTOVÄLINEOHJAUS - Babywearing Consultancy

Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta kyseisen kantovälineen käytöstä tai haluat harjoitella uusia tapoja kantaa, suosittelen varaamaan ajan kantovälineohjaukseenOlen sertifioitu Die Trageschule -kantovälineohjaaja, jolla on henkilökohtaista kokemusta kantamisesta ja erilaisten kantovälineiden käytöstä jo yli kuuden vuoden ajalta. Osaan auttaa teille sopivan kantovälineen valinnassa ja säätöjen ja sidontojen hiomisessa, sekä muiden kantamiseen liittyvien kysymysten kanssa. Kantovälineohjaukseen on varattu aikaa noin 1,5h. Vastaan kysymyksiisi tarvittaessa myös tapaamisen jälkeen sähköpostitse. Saat halutessasi viikoksi lainaan valitsemasi kantovälineen vuokraamostamme (arvo 10-15e), sekä lisäksi 10e lahjakortin Kottoon, jonka voit käyttää minkä tahansa kantovälineen ostoon!

 • Kantovälineohjaus (1,5h), 75€ (yksilö- tai pariohjaus)

Voit myös varata ryhmäajan yhden tai useamman ystävän kanssa, jos kiinnostuksenkohteenne ja/tai ohjaustarpeenne ovat samankaltaiset (hinta sopimuksen mukaan).


HUOM! Kantoliinayhdistyksen jäsenet voivat lainata esittelyitä ja opastuksia varten ilmaiseksi sidontaharjoitusnukkeja. Laina-aika on muutaman päivän ja nuket ovat tällöin lainaajan vastuulla. Vain noudettuna ja palautettuna.