DOULA mai - synnyttäjä / vauva / perhe / yhteisö

iskulause

 
Kantovälinevuokraamo / Kotton puoti

 

KANTOVÄLINEVUOKRAAMO
 ON TOISTAKSEKSI TAUOLLA - KANTOVÄLINEITÄ VUOKRAA TURUSSA JA MAANLAAJUISESTI KANTOLIINAYHDISTYKSEN (KLY) LAINAAMOT, YKSITYISET LAINAAMOT JA MUUTAMAT KANTOVÄLINEISIIN ERIKOISTUNEET YRITYKSET, KUTEN KANTOLIINAKAUPPA (KUOPIO) JA IPANAINEN (HELSINKI). ALLA LÖYDÄT LINKIN KLY:N LISTAAN!

http://kantoliinayhdistys.fi/kantaminen/tukihenkilot


Kantovälineitä voi vuokrata postin välityksellä tai noutaa kantovälineen ennalta sovittuun aikaan Kotton varastolta (pyydäthän osoitteen erikseen)!

 
KANTOVÄLINEVUOKRAAMON TIEDUSTELUT JA KANTOVÄLINEIDEN SAATAVUUS:
vuokraamo (a) kotto.fi (laita otsikoksi VUOKRAUS)

 

KANTOVÄLINEVUOKRAAMO  - Private Sling library

Kantovälineiden vuokra-aika on viikosta eteenpäin. Osassa kantovälineitä 1 viikko on maksimiaika. Valikoima elää jatkuvasti, jos haluat varmistaa toivomasi kantovälineen saatavuuden, kannattaa ottaa yhteyttä jo etukäteen vuokraamo (at) kotto. fi ) ja varata kantoväline toivomallesi ajalle. Kun olet varmistanut meiltä ensin kantovälineen saatavuuden toivomallesi ajalle, varaus vahvistetaan maksamalla vuokratuote 2 vuorokauden sisällä Kotton verkkokaupan kautta.

Kantovälinevuokraamossa on laaja kokoelma eripituisia kudottuja kantoliinoja (mm. Vanamo, Girasol)trikooliinoja (MaM ECO), rengasliinojakantoreppuja (mm. Wompat, Integra ja Integra Solar, Tula Free-to-Grow, Explore ja taapero) , Manduca, Ergobaby Omni 360 ja Kinderpack)neliöliinoja (Marsupi, Tula Half Buckle ja Storchenwiege) ja myös harvinaisempia kantovälineitä. Ota yhteyttä sähköpostitse ja kerro toiveistasi ja tarpeistasi! Kantovälinevuokraamo toimii nykyään Perhepuoti Kottossa. Jos haluat vuokra-ajan päätyttyä ostaa vastaavan kantovälineen, vuokrahinta (max. 30€) hyvitetään kantovälineen hinnasta! Hyvitys on henkilökohtainen ja voimassa 2 viikkoa vuokra-ajan loppumisesta.

Osaa kantovälineistä vuokrataan vain lemmikittömiin koteihin, jotta vuokraamolla on aina tarjota vaihtoehtoja myös vakavasti allergisille (merkitty A).

Kun kantovälineen saatavuus on varmistettu sähköpostilla, tilaus tehdään verkkokaupassa
-> www.kotto.fi/vuokraus

 

Kotton vuokraamosta löytyy mm. seuraavat kantovälineet:
 

NELIÖLIINA / WRAP TAI (liinaolkaiminen neliöliina), 15e/vko

Marsupi-pikaneliöliina, S/M, L, XL, XXL (kantajan koon mukaan), eri värejä! (mm. viininpunainen, sininen, oliivi ja harmaa)
Marsupi Breeze- pikaneliöliina, S/M, L, XL (kantajan koon mukaan), pellavaa, erityisen kevyt ja hengittävä versio Marsupista!
Storchenwiege Baby Carrier (säädettävä) neliöliina kantoliinakangasta, solkivyötärö tai solmittava vyötärö
Tula Half Buckle (säädettävä) neliöliina solkivyötäröllä, supersuositusta Tula Free-to-Grow kantorepusta tuttu säädettävä paneeli ja helpot ja mukavat solmittavat olkaimet

KANTOREPPU, 15e/vko

Tula Free-to-Grow, säädettävä malli, sopii jo vastasyntyneelle ilman vauvatukea
Egobaby Omni 360 All-in-One, säädettävä (myös kasvot menosuuntaan 5kk ->)
Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh, Omni 360 mesh-kankainen versio!
Integra Vauva (Koko 1), pehmeä ja kevyt malli vauvasta pikkutaaperoon

Kinderpack Infant / vauvakoko, musta (A), säädettävä
Tula Explore, säädettävä ja monipuolinen kantoreppu (myös kasvot menosuuntaan 5kk -> )
Manduca, mallissa sisäänrakennettu vauvatuki ja korotettava paneeli
Wompat vauvakoko, kotimaista käsityötä ja ihanat kuosit (mukana tarvittaessa vauvatuki)
Tula Standard / vauvakoko (mukana tarvittaessa vauvatuki), Tulan perusmalli

Tula Standard Coast, hengittävä mesh-paneeli, erityisesti helteisiin tai kuumaverisille

Twingo-tuplareppu, kaksi reppua yhdessä tai erikseen käytettäväksi (eteen ja selkäpuolelle)
Scootababy-lonkkareppu, yksiolkaiminen ja yksinkertainen kantoreppu lonkalla kantamiseen

Kinderpack Standard / välikoko, musta (A), ainutlaatuisesti muotoiltu 3-osainen paneeli
Wompat keskikoko, kotimaista käsityötä, täydellinen pikkutaaperolle, ihanat kantoliinakuosit!

Integra Taapero (Koko 2), pehmeä ja kevyt - myös kevyt nailoninen Solar-malli, joka kestää vettä!
Wompat taaperokoko, kotimaista käsityötä, helppo käyttää myös selkäpuolella!
Tula Toddler / taaperokoko, supersuosittu taaperoreppu ihanilla kuoseilla
Kinderpack Toddler / taaperokoko, vihreäkuviollinen-khaki/Koolnit ja musta (A)

Wompat Preschool / leikki-ikäiskoko, kanna myös isompaa lasta mukavasti
Integra Preschool (Koko 3), pehmeä ja kevyt malli, jopa eskari-ikäiselle!
Kinderpack Preschool / leikki-ikäisen koko (A), ainutlaatuisesti muotoiltu 3-osainen paneeli


TRIKOOLIINA, 15e/vko

Close Caboo, pikaliina rengaskiristyksellä, harmaa ja viininpunainen (A)
MaM Eco, musta (A) ja poltettu oranssi (tukevampi hamppusekoite)


RENGASLIINA, 15e/vko

Girasol Spring Rainbow (puuvilla), sateenkariraidat, kestävät alumiinirenkaat, laskostamaton olka
MaM Water Sling (mesh), vesirengasliina, kuumenemattomat muovirenkaat ja  laskostamaton olka.
Vanamo Malva (luomupuuvilla), turkoosi-violetti-raidallinen, hopeiset renkaat ja kevyesti laskostettu olka


KUDOTTU KANTOLIINA, 15e/vko

Saatavilla Vanamon kantoliinoja! 
Kantovälineohjauksen ohessa sovitettavana myös paljon muita konekudottuja ja käsinkudottuja liinoja!


Kotton valikoimista löytyy mm.

 • Alumiinisia kantoliinarenkaita löytyy monissa väreissä, koot S/M/L

 • Marsupi-pikaneliöliina (luomupuuvillaa tai pellavasekoitetta) / 69€ . Täydellinen kantoväline pienelle vauvalle. Edullinen, erityisen helppokäyttöinen, nopea pukea ja menee pieneen tilaan! Marsupin ergonominen paneeli on suunniteltu vauvan mittasuhteille sopivaksi ja sen kanssa ei tarvita erillistä vauvatukea. Kesäksi tai kuumaverisille sopii viileä ja superkevyt pellavasekoitteinen Marsupi Breeze.
 • Storchenwiege Baby Carrier - neliöliina  (kantoliinakangasta) / 119€ Säädettävä ja helppokäyttöinen kantoväline, jolla voit kantaa edessä, lonkalla ja selässä!
 • Tula Half Buckle -neliöliina solkivyötöröllä / 149e. Neliöliinan helppous yhdistettynä Tulan ihaniin kuoseihin ja Tulan Free-to-Grow kantorepusta tuttuun säädettävään paneeliin

 • Integra kantoreput, vauva/taapero/leikki-ikäinen - 115/125/135€, kevyt ja simppeli kantoreppu, joka pakkautuu erityisen pieneen tilaan. Ihastuttavia kuoseja, valmistettu käsin Iso-Britanniassa! Repussa ei ole topattua vyötärönauhaa ja se mukautuu kannettavan ympärille hyvin. Saatavilla myös Petite-olkaimilla, joiden avulle sirokokoinenkin kantaja saa kannettua lasta myös korkealla selässä, sillä säädöt eivät lopu kesken.
 • Integra Solar kantoreput, vauva/taapero/leikki-ikäinen - 105/115/125€, Integra-kantoreppujen superkevyt ja vettä pelkäämätön kesä/reissuversio! Nailonista valmistettu kantoreppu mahtuu helposti käsilaukkuun, kestää myös vettä ja kuivuu nopeasti
 • Tula Standard ja Toddler -kantoreput, vauva/standardikoko / 119€ sekä taaperokoko / 149€
  Tula Coast -kantoreppu viileällä mesh-paneelilla. Saatavana myös vauvatuki ja levikepalat. Laaja varasto vaihtuvia kuoseja!
 • Tula Free-to-Grow -kantoreppu ( FTG ) / 139€ . Tulan supersuosittu Free-to-Grow on pehmeä ja mukautuva säädettävä kantoreppu, jota voi käyttää jo pienellä vauvalla ilman vauvatukea. Kantoreppu kasvaa lapsen mukana!  
 • Tula Explore -kantoreppu / 179e. Tulan uusin malli! Monipuolisella Explorella voit kantaa isompaa vauvaa (n. 5kk -> ) myös kasvot menosuuntaan. Säädettävä kantoreppu on helppo käyttää vauvasta taaperoon, sillä sen paneeli kasvaa vauvan mukana
 • Ergobaby Omni 360 -kantoreppu / 179€ . Ergobaby Omni kantorepulla voit kantaa isompaa vauvaa ergonomisesti myös kasvot menosuuntaan! Omni toimii myös lonkalla ja selässä ja mikä parasta, sen kanssa et tarvitse erillistä vauvatukea. Sopii jo vastasyntyneelle.
 • Ergobaby Omni Cool Air Mesh 360 -kantoreppu / 179€ . Ergobaby Omni kantorepulla voit kantaa isompaa vauvaa ergonomisesti myös kasvot menosuuntaan! Cool Air Mesh-mallissa pikasäätö, jonka avulla voit vaihtaa kantosuuntaa myös lennossa! Sopii jo vastasyntyneelle.
 • Manduca PureCotton -kantoreppu (luomupuuvillaa) / 124€ . TILAAJALAHJANA Manduca PureCotton -kantorepun ostajalle Size-It kavennin ilmaiseksi (arvo 12,50e)! Harmaa, musta, hiekka, ruskea ja sininen. Saatavana myös ExTend-levennysosa taaperon kantamiseen, paneelia kaventava Size-It sekä paneelia vauvalle pesämäisemmäksi muotoileva Ellipse.
 • MaM ECO One - trikoinen hybridiliina (hamppusekoite) / 64,90€ . Luumu, musta, khaki, vaalea petrooli, okra.
 • MaM Water Sling -vesiliina / 45,90€ . Mesh-kankainen vesirengasliina, joka kestää vettä ja kosteita olosuhteita, sekä kuivuu nopeasti. Rengasliinan värit petrooli, musta, pinkki, vaalea turkoosi, tummansininen ja lime. Kanna lasta mukavasti myös rannalla, uimahallilla tai suihkussa!
 • Wompat -kantoreput Vanamo-kuoseilla, vauvakoko / 180€, välikoko / 180€, taaperokoko / 185€ ja leikki-ikäisen koko / 190€. Saatavilla myös Wompat-vauvatuki, paneelinkavennin ja levennyskappale, jolla jatkat kantorepun käyttöikää!
 • Vanamo -rengasliinat / 90-120€ . Kotimaiset Vanamon kantoliinat ovat Liinalapsen tuotantoa. Niitä löytyy eri väreissä ja eri materiaaleilla, mm. luomupuuvillaa, pellavaa ja villaa. Renkaat ovat isot ja kantoliinakäyttöön erityisesti valmistetut alumiinirenkaat. Olkapää on kevyesti laskostettu ja hyvin hartialle mukautuva. Tilauksesta myös laskostamattomalla olalla!
 • Vanamo -kantoliinat / 110-300€ . Vanamo-kantoliinat valmistetaan Suomessa, erittäin laadukkaista materiaaleista. Sekä kantoliinan materiaali että liinan kudonta ja paksuus vaikuttavat sen kanto-ominaisuuksiin. Vanamolta löytyy vaihtoehtoja vauvasta taaperoon ja kokoja lyhyistä liinoista liinoista pitkiin liinoihin. Jos etsit koko kantoiän helppohoitoista liinaa, Vanamon puolipaksu luomupuuvillainen liina on oiva valinta!
 • Wompat Ring Tai / 248-263€ . Ehkä maailman kätevin ja mukavin kantoväline taaperolle! Kantorepun yksinkertaisuus yhdistettynä rengaliinakiristykseen. Ei solkia, ei mustia remmejä. Ring tai on erittäin hyvin mukautuva, pehmeä ja miellyttävä kantoväline. Koko Ring tai on valmistettu kantoliinakankaasta! Valittavana kahdet eripituiset olkaimet, lyhyet ja keskipitkät. Lyhyet olkaimet toimivat hyvin, kun haluat repputyyppisen kantovälineen, jossa on solkien sijaan rengaskiristys. Keskipituiset olkaimet tekevät Wompat Ring taista vielä monikäyttöisemmän kantovälineen. Niillä saa selässä kantaessa vahvistukset eteen ja edessä kantaessa voit halutessasi käyttää sitä myös ilman renkaita, sitoen liinanpäät pepun alle ja käyttämällä kantovälinetta neliöliinan tyyliin. Kotto suosittelee!

  Tilattavissa myös Wompat Onbuhimo ja muita Wompatin custom-tuotteita!


KANTOVÄLINEOHJAUS - Babywearing Consultancy

Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta kyseisen kantovälineen käytöstä tai haluat harjoitella uusia tapoja kantaa, suosittelen varaamaan ajan kantovälineohjaukseenOlen sertifioitu Die Trageschule -kantovälineohjaaja, jolla on henkilökohtaista kokemusta kantamisesta ja erilaisten kantovälineiden käytöstä jo yli kuuden vuoden ajalta. Osaan auttaa teille sopivan kantovälineen valinnassa ja säätöjen ja sidontojen hiomisessa, sekä muiden kantamiseen liittyvien kysymysten kanssa. Kantovälineohjaukseen on varattu aikaa noin 1,5h. Vastaan kysymyksiisi tarvittaessa myös tapaamisen jälkeen sähköpostitse. Saat halutessasi viikoksi lainaan valitsemasi kantovälineen vuokraamostamme (arvo 15e), sekä lisäksi 10e lahjakortin Kottoon, jonka voit käyttää minkä tahansa kantovälineen ostoon. Etujen arvo yhteensä 20e!

 • Kantovälineohjaus (1,5h), 80€ (yksilö- tai pariohjaus)

Voit myös varata ryhmäajan yhden tai useamman ystävän kanssa, jos kiinnostuksenkohteenne ja/tai ohjaustarpeenne ovat samankaltaiset (hinta sopimuksen mukaan).


HUOM! Kantoliinayhdistyksen jäsenet voivat lainata esittelyitä ja opastuksia varten ilmaiseksi sidontaharjoitusnukkeja. Laina-aika on muutaman päivän ja nuket ovat tällöin lainaajan vastuulla. Vain noudettuna ja palautettuna.